NAŠE POSTREHY Z VEĽKEJ KONFERENCIE DATAFLOW V DEBRECÍNE

Druhé najväčšie mesto Maďarska hostilo účastníkov prvého ročníka konferencie Dataflow, zameranej na tému Data-Driven Decision Making (DDDM). Organizátori programom konferencie zaujali takmer 130 účastníkov z radov vedúcich a riadiacich pracovníkov. Nechýbalo ani zastúpenie našej spoločnosti. Ako realizujete  svoje manažérske rozhodnutia Vy? Na základe dát, či intuície?

Dostupnosťou dát, znalosťou ich spracovania a vyhodnocovania sa každoročne môže pochváliť stále viac a viac firiem. Nájdeme medzi nimi nielen veľké korporácie, ale aj malé a stredné podniky. Pravidelne sa objavujú články a príklady z praxe spoločností, ktoré naprieč odvetviami získavajú konkurenčnú výhodu, rastú tržbami, či znižujú náklady vďaka porozumeniu významu dát a vďaka schopnosti sa na základe nich rozhodovať a riadiť svoje podnikanie.

Práve schopnosť prijímať praktické rozhodnutia a konať na základe dát, sa stáva kľúčovým elementom ďalšieho rozvoja. V prezentácii jedného z rečníkov sa spomína, mnohé spoločnosti zistili, že majú dáta, naučili sa tieto dáta aj analyzovať, rozdielovým pre budúcnosť sa však stáva až človek, ktorý má zároveň dátové zmýšľanie, pozná kontexty svojho odvetvia, či podnikania a dokáže ich zasadiť do praktického rámca rozhodovania a implementácie riešení na základe dát.